smartlab Hasselt x ACT XII

Parallel Programma

GLITCH van Stefan Peters
04/10/19 – 17/11/19

Stefan Peters behaalde aanvankelijk in 2000 zijn master degree in grafische vormgeving te Genk maar ontpopte zich doorheen de jaren daarna tot beeldend kunstenaar.  Hij vervolledigde zijn skills tijdens tal van binnen- en buitenlandse residenties en in 2015-16 op de Jan Van Eyck Academie te Maastricht (NL).   Kristof Reulens omschrijft Peters in de databank van kunstenpunt als “de landschapsschilder van de eenentwintigste eeuw”.  Zijn schilderkunst overschrijdt echter ruimschoots het medium aangezien hij hoe langer hoe meer de ruimtelijkheid buiten het vlak opzoekt.

Peters’ interventie voor ACT XII betreft een constellatie van transparante lamellen in acrylaat, al dan niet beschilderd (met landschapsfragmenten?) en vrij opgehangen in de ruimte.  Tijd, licht en beweging doen de rest:  Glitch (de oorspronkelijke betekenis van de Engelse term houdt zoveel in als: de onverwachte output die het gevolg is van een kortdurende elektronische of softwarematige storing) verwijst ook naar de installatie met vlaggen die hij maakte voor de CORDA campus nav de stadstriënnale SCREEN IT.

Stefan Peters zit ook in Luc Theuwis’ selectie voor F.O.M.A. dat eveneens deel uitmaakt van de parallelprogrammatie van deze triënnale.

ACT XII zal bijgevolg –middels live streaming en screening– gelanceerd worden op de opening van F.O.M.A. in de Vennestraat in Genk …meteen ook een digitale en visuele link tussen de beide deelnemende steden aan SCREEN IT.

www.smartlab.be

www.stefanpeters.be