Schermen, schermen, schermen…. je kan er vandaag niet meer naast kijken. We werken achter schermen, ontspannen voor schermen en checken tot 250 keer per dag een schermpje dat in je handpalm past. SCREEN IT staat stil bij de impact van onze schermcultuur op hedendaagse kunst. Kom ontdekken hoe TV, video, Internet of VR kunstenaars beïnvloeden. Privacy, fake news, bitcoins of AI – nog nooit was een hedendaagse kunst zo ‘hedendaags’.

Bezoek nu de twee tentoonstellingen in 3D thuis op je scherm ! Wandel rond op de expo op Corda Campus Hasselt of op C-Mine in Genk. Check zeker de bijhorende ‘explainer filmpjes’ met achtergronduitleg van curator Pieter Jan Valgaeren

 

Screen It – Stadstriënnale Hasselt/Genk

Bedankt voor uw bezoek!

Blijf op de hoogte voor de volgende editie en schrijf je in

 

Screen It – Stadstriënnale Hasselt/Genk

Bedankt voor uw bezoek!

Blijf op de hoogte voor de volgende editie en schrijf je in

Tentoonstelling

Hasselt

meer info

Tentoonstelling

Genk

meer info

Curator

Pieter Jan Valgaeren is curator, onderzoeker en docent. Vanuit zijn achtergrond in de kunstgeschiedenis en Recht specialiseerde hij zich in nieuwe media, hybride kunstvormen, technologie en intellectueel eigendom.

Hij publiceerde onderzoeken over verschillende onderwerpen zoals IP-rechten in het digitale tijdperk, sociale media, mediafilosofie en kunst in het publieke domein. In de afgelopen jaren werkte hij als consultant voor de EU in kunst en technologie en voor het Vlaams ministerie van Cultuur.

Als docent gaf hij les aan universiteiten in Berlijn, Valetta, Tilburg en Madrid en Thomas More Mechelen. Sinds 2014 is hij artistiek directeur van Stadstriënnale Hasselt-Genk, waarvoor hij nu SCREEN IT heeft uitgerold, een festival dat zich richt op de impact van onze huidige schermcultuur op de kunsten.

Partners

Installation
Participation
Public Space
Video