Pukkelpop

15.08.2019 / Hasselt

Net zoals in 2018 lanceren Pukkelpop, tien musea, kunstinstellingen en zes ondersteunende partners een nieuw kunstenproject: ART United. De bedoeling is om jongeren in contact te brengen met kunst en beeldcultuur buiten de museummuren. Ook Stadstriënnale Hasselt-Genk tekent present en speelt op de festivalweide van Kiewit een thuismatch. In het kader van SCREEN IT kan je er kennis maken met het concert van de toekomst: Concert in A.I. Wat als een zelflerende computer met algoritmes  – of AlgoRhytmics – muziekinstrumenten gaat aansturen?

AlgoRhytmics werd ontwikkeld door kunstenaarscollectief  Telemagic.  Verwacht je aan een ophoping van theatrale én algoritmische black boxes waarin Telemagic op zoek gaat naar inzichtelijkheid en nieuwe indelingen op het gebied van geluid, creatie, ruimte en visueel ontwerp. Het zelflerende muziekalgoritme AlgoRhythmics werd ontwikkeld in samenwerking met masterstudenten van de Universiteit Amsterdam. Concert in AI staat in het teken van samenspel en blikt op een toekomst waar AI de mens zal versterken in harmonie. We overkomen huidige angsten en zoeken verlichting in het idee dat AI verder zal gaan dan waar de mens ooit zal komen.

ART United is een samenwerking met AmuseeVous, BILL/publiq, onderzoeksgroep CuDOS, FARO, FoMu Antwerpen, Fontys Hogeschool Tilburg, Formaat vzw, Kunstencentrum Buda, M HKA Antwerpen, M Museum Leuven, Modemuseum Hasselt, Museum voor Schone Kunsten Gent, Mu.ZEE, S.M.A.K., Z33 en Stadstriënnale. Het wordt ondersteunt door de Vlaamse overheid.