Opening Hours

Dinsdag tot en met vrijdag: 10:00 – 17:00
G’Merkt: 13:00 – 17:00

Zaterdag en zondag: 13:00 – 17:00
Modemuseum Hasselt en C-mine: 10:00 – 17:00
Stadscampus UHasselt: enkel op zaterdag, 10:00 – 14:00

Nocturnes op 20/10, 17/11 en 15/12: 18:00 – 21:00
cultuurcentrum Hasselt: expo niet toegankelijk

Gesloten
– maandag
– 24, 25 & 31 december en 1 januari

Gids voor volwassenen

Een rondleiding met gids duurt een uur en kost €60 per gids, max. 20 personen per gids. Voor info en boekingen: aline@stadstriennale.be

Tickets

De festivalpas biedt toegang tot alle locaties tijdens de hele festivalperiode (100 dagen lang). De pas komt in de vorm van een brochure met een overzicht van het hele programma én een handig plan.

€12 volwassene
€10 reductie: groepstarief (vanaf 10 personen), 65+, werklozen, uitpas Hasselt, Klasse lerarenkaart, jongeren (tot 26jaar)(-12: gratis)

De festivalpas is tijdens het festival te koop op de volgende locaties:
– Toerisme Hasselt
– Modemuseum Hasselt
– Jenevermuseum
– Het Stadsmus
– Cultuurcentrum Hasselt
– Z33
– C-mine

Check nu onze spiksplinternieuwe TM-catalogus !
€15 (catalogus)
€20 (festivalpas + catalogus)

Locations

Location:

Hasselt Genk

Education

TRADEMARKS zijn handelsmerken in geuren, tactiele ervaringen, woord, klank en beeld. Van zodra we onze ogen openen, worden we erdoor omringd. TRADEMARKS bepalen ongemerkt het landschap van ons dagelijks leven. Dankzij een bezoek aan Stadstriënnale Hasselt-Genk worden de leerlingen hiervan bewust. Download hier ons lesdossier, waarmee je in de klas onmiddellijk aan de slag kan met het thema TRADEMARKS.

GIDS VOOR SCHOLENGROEPEN
Je kan er voor kiezen om slechts één tentoonstelling te kiezen uit het aanbod of een parcours doorheen drie verschillende tentoonstellingen naar keuze. Een rondleiding met gids duurt een 1,5 uur en kost €3 per leerling, min. 10 en max. 20 leerlingen per gids.

Het Modemuseum biedt een pakket aan van 2 uur dat bestaat uit een rondleiding plus een creatieve naverwerking. Max. 15 leerlingen per gids, max. 2 gidsen tegelijkertijd.

Voor info en boekingen: aline@stadstriennale.be

Press

Op 1 oktober 2016 gaat het multidisciplinair kunstenfestival TRADEMARKS van start. Deze logo’s en merknamen drukken haast ongemerkt hun stempel op ons dagelijkse leven. Alles wat je vandaag hoort, ziet, proeft, ruikt of voelt, is immers ‘getrademarked’. TRADEMARKS geven herkenbaarheid en identiteit aan producten en diensten, én zelfs aan de gebruiker ervan.

Stadstriënnale Hasselt-Genk verkent met TRADEMARKS het spanningsveld tussen het artistieke en commerciële, vanuit spraakmakende beeldende kunst, mode, design, fotografie en muziek. Benieuwd naar deze verhalen achter originaliteit, innovatie en persoonlijke branding? Zet je schrap voor een 100 dagen durende rollercoaster van logomania.

Download hier het persdossier. Check hier voor de beeldenbank.

Verdere info via: elke@stadstriennale.be

KLIK HIER VOOR ALLE TM MEDIA-AANDACHT !

Curator

Pieter Jan Valgaeren is curator, onderzoeker en docent. Vanuit zijn achtergrond in de kunstgeschiedenis en Recht specialiseerde hij zich in nieuwe media, hybride kunstvormen, technologie en intellectueel eigendom.

Hij publiceerde onderzoeken over verschillende onderwerpen zoals IP-rechten in het digitale tijdperk, sociale media, mediafilosofie en kunst in het publieke domein. In de afgelopen jaren werkte hij als consultant voor de EU in kunst en technologie en voor het Vlaams ministerie van Cultuur.

Als docent gaf hij les aan universiteiten in Berlijn, Valetta, Tilburg en Madrid en Thomas More Mechelen. Sinds 2014 is hij artistiek directeur van Stadstriënnale Hasselt-Genk, waarvoor hij momenteel SCREEN IT voorbereidt, een festival dat zich richt op de impact van onze huidige schermcultuur op de kunsten.

Partners