Patrick Ceyssens: Van kijken naar beelddenken t.e.m. 25/11/19

21.09.2019 / CCHA

IMPACT, het Euregionale project rond nieuwe technologie en kunsten, start een tweede forum/festival vanaf 3 november. Maar CCHA wacht niet zo lang om de problematiek ‘zichtbaar’ te maken. Reeds op vrijdag 21 september openen we twee tentoonstellingen die volledig in het ‘frame’ van IMPACT passen!

Er zijn weinig hedendaagse kunstenaars die de onderhuidse werking van beelden zo voelbaar maken als Patrick Ceyssens. Twee rode draden verstrengelen zich in zijn œuvre. Enerzijds is er het thema van de herinnering en haar bedrieglijke betovering. Vaak gaat hij aan de slag met amateuristische foto’s of beeldopnames als objets trouvés: stukjes verwaarloosde maar met emotie beladen dagelijkse cultuur die precies in hun imperfectie en onbevangenheid vaak poëtische elementen van de werkelijkheid vastleggen.

Anderzijds verliest zijn werk zich net niet in melancholie en romantiek omdat hij steeds zorgt voor een verstoring of een breuk. De werking van het beeld is daarbij niet meer te scheiden van die van het geheugen: Our mind is the only canvas – zoals een van zijn titels luidt.

Meer info op CCHA