FORMAT

15.09.2019 / Z33

Design en architectuur zijn allesbehalve gratuit. Die vaststelling staat centraal in deze editie van FORMAT. De laureaten van de jaarlijkse groepstentoonstelling vertolken in Z33 een haast activistische rol. Op donderdag 12 september nodigen we je graag uit voor een persrondleiding, in aanwezigheid van de ontwerpers en architecten.

De laureaten van FORMAT dagen de bezoeker uit om anders na te denken over nieuws, mode, microbenwolken, plantengeneeskunde, restruimtes, artificiële intelligentie, weeftechnieken, ruïnes of radiomasten. Ze smeden hiervoor allianties met experten binnen en buiten hun vakgebied en dagen ons uit om de klassieke manier van ontwerpen te herzien.

FORMAT is het begeleidingstraject van Z33 voor de nieuwe beloftevolle lichting op vlak van design en architectuur. Elk jaar krijgt een selectie ontwerpers de kans om hun artistieke praktijk te verdiepen en samen kennis en netwerken te delen. Na een jaar intensieve begeleiding is er een groepstentoonstelling waar alle ontwerpen samenkomen. In dit leerproces zijn tijd en ruimte essentieel om grenzen en onconventionele pistes op te zoeken. Z33 is die vrijhaven waar experiment, leren en falen samenkomt.